Festivalul poeziei cu forma fixa

 • Festivalul Poeziei cu Forma Fixa – Editia a VI-a

  Si in acest an scolar, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Bucuresti le ofera elevilor iubitori de literatura din intreaga tara prilejul de a-si afirma talentul, participand la un concurs de creatie literara atractiv, care li se adreseaza. Aflat la a șasea sa editie, „Festivalul Poeziei cu Forma Fixa” (1 martie – 3 mai 2018), se inscrie intre Concursurile Scolare Regionale organizate sub egida Ministerului Educatiei Nationale si isi propune sa aduca o perspectiva noua intre manifestarile de acest gen deja existente.

  Participantii, elevi cu varste intre 10-15 ani, vor avea ocazia sa isi exerseze placerea de a scrie, dezvoltand intr-o maniera personala formule literare consacrate in literatura universala – unele, prezente in manualele scolare, altele, inedite. Lucrarile rezultate astfel, poate chiar in cadrul cercurilor de lectura ori de scriere creativa, vor intra in competitie in cele trei sectiuni ale concursului, dedicate speciilor poeziei cu forma fixa: caligrama, haiku, acrostih.

  Concursul urmeaza sa se desfasoare in doua etape:

  • Etapa locala va avea loc la nivelul fiecarei scoli inscrise in concurs si va consta in selectarea lucrarilor participante la etapa finala.
  • Etapa regionala va avea loc in scoala organizatoare, clasamentul final al competitiei urmand a fi stabilit de un juriu alcatuit din personalitati culturale reprezentative.

Afis 2018

Regulament Festival 2018

Rezultate  2017

Rezultate  2016

Rezultate 2015

Rezultate 2014

Rezultate 2013